Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ "пропрацьовує" заступника Вінського по "Фаїні"

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 11:48

Служба безпеки України перевіряє інформацію про причетність заступника міністра транспорту й зв'язку Ігоря Урбанського до компанії, яка володіє українським судном "Фаїна", захопленим піратами біля берегів Сомалі.

Про це сказав виконувач обов'язків голови СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Було доручення секретаріату президента, інформація пропрацьовується, поки про результати не говоримо", - повідомив Наливайченко.

При цьому він наголосив, що найважливіше зараз – врятувати українських моряків, які знаходяться на борту судна, тому потрібно дати судновласнику можливість спокійно закінчити переговори зі звільнення судна.

Коментуючи інформацію уповноваженої з прав людини Верховної Ради Ніни Карпачової щодо переговорів і заяви про те, що вона своїм втручанням нібито погіршила ситуацію, в.о. голови СБУ сказав:

"Ніна Карпачова вже повернулася в Україну і заявила, що жодних переговорів вона з піратами не вела, жодних комерційних пропозицій не робила. Найважливіше – врятувати наших громадян, тому ті, хто за цей процес відповідає, поводяться дуже тихо. Потрібно дати можливість судновласнику спокійно закінчити переговори, а всі інші повинні тільки сприяти цьому процесу".

"Підтверджую, що на судні вистачає продовольства, палива і судно в робочому стані", - додав Наливайченко.

Як відомо, 25 вересня біля узбережжя Сомалі пірати захопили судно "Фаїна" з екіпажем і вантажем зброї на борту (33 танка Т-72 і 6 ракетних установок "Град"). У складі екіпажу – 17 українців.

Обмудсмен Карпачова, перебуваючи в сусідній із Сомалі Кенії, заявляла, що переговори зі звільнення моряків близькі до завершення.

Між тим, озвучувалася інформація про ймовірну причетність до судна "Фаїна" заступника міністра транспорту й зв'язку України Ігоря Урбанського.

Сам Урбанський спростовує свою причетність до компанії-власника "Фаїни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування