Ющенко обурився "оборудками" інваліда з "Порше" і "Лексусами"

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 12:18

Президент Віктор Ющенко вимагає від силових структур підсилити боротьбу з суддями-корупціонерами, які незаконно звільняють підприємства та окремих громадян від податків.

"Я звертаюся до СБУ і прокуратури – ви повинні активно працювати по суддям, які ухвалюють такі рішення", заявив він на засіданні Радбез у п’ятницю, навівши декілька "волаючих прикладів".

Зокрема, президент розповів, що один суддя дав дозвіл інваліду на пожиттєве ввезення автомобілів без митних зборів.

"Цей інвалід – хай мене Бог простить – намагається незаконно, без митних зборів завести 118 автомобілів. У мене питання – де реакція СБУ чи прокуратури?", - обурився Ющенко, додавши, що в числі цих автомобілі є "Порше", "Лексус", "Субару", "Мазда" тощо.

"Мені цікаво подивитися в очі цьому судді – скільки треба заплатити за формулювання "довічно звільнити від сплати податків", - зазначив він.

Президент також згадав про інших суддів у Києві та Полтавській області, які всупереч рішенню Конституційного суду та закону звільнили комерційні фірми від сплати податків.

Також він навів приклад Мекеєвського металургійного комбінату, який домігся судового рішення про звільнення від сплати 8,7 мільйонів гривень митних зборів.

За словами Ющенка, прокуратура оскаржила це рішення. "Олександре Івановичу, дай вам Бог, щоб ви виграли, бо Макеєвський металургійний комбінат – не найбідніше підприємство в Україні", - звернувся президент до генпрокурора Олександра Медведька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування