Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ перевірить, звідки в Луценка "компромат" на людей Балоги

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 12:52

Служба безпеки України з'ясує, звідки у Міністерства внутрішніх справ з'явилася інформація про телефонні розмови співробітників секретаріату президента із суддями, причетними до розгляду указу президента про розпуск Верховної Ради.

"Я дам доручення, і ми будемо реагувати разом із прокуратурою, щоб з'ясувати, звідки взялася в МВС ця інформація", - заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю "Экономическим известиям".

Коментуючи оприлюднення на сайті МВС списку телефонних дзвінків представників секретаріату президента суддям Окружного адміністративного суду Києва, Київського апеляційного адмінсуду і Вищого адмінсуду у дні розгляду позовів щодо указу президента про розпуск парламенту, Наливайченко сказав:

"Звісно, це незаконно, суддів не можна прослухувати! Прослуховування можливе тільки за рішенням суду і тільки нашим підрозділом. Всі інші не мають права цим займатися".

"Крім того, у нас у законодавстві немає норми про те, що інформація, добута незаконним шляхом, не має ніякої сили – її взагалі не можна оприлюднювати!", - підкреслив в.о. голови СБУ.

16 жовтня на сайті МВС була оприлюднена інформація про телефонні розмови працівників секретаріату президента з суддями Окружного адмінсуду Києва, Київського апеляційного адмунсуду і Вищого адмінсуду України 12 і 13 жовтня, під час розгляду в окружному й апеляційному адмінсудах указу президента про розпуск ВР і дострокові парламентські вибори від 9 жовтня.

Зокрема, посилаючись на результати перевірки, перераховувались з указуванням точного часу розмови із суддями заступника глави СП, керівника служби з представництва інтересів президента у судах Руслана Кирилюка та заступника глави СП Ігоря Пукшина.

У повідомленні МВС указувалося, що "аналіз вхідних і вихідних дзвінків" свідчить про узгоджений характер дій між учасниками розмов, що може бути розцінено як втручання в діяльність суддів, яке веде до кримінальної відповідальності відповідних осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування