Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО не задоволена, що Тимошенко ігнорує її рішення

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 14:41

Рада нацбезпеки та оборони констатує, що рівень виконання її рішень залишається вкрай незадовільним.

Такого висновку РНБО дійшла після аналізу стану справ щодо протидії корупції та контрабанді і дотримання відповідних попередніх указів президента.

На засіданні в п'ятницю РНБО відзначила, що Кабінет міністрів практично самоусунувся від координації та контролю у сфері боротьби з контрабандою.

З метою подальшого підвищення ефективності виконання заходів боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил РНБО визначила низку першочергових завдань, зокрема, у сфері вдосконалення законодавства.

Уряду доручено внести до Верховної Ради проекти законів щодо надання митним органам України додаткових повноважень, що дозволить підвищити ефективність боротьби з контрабандою та порушенням митних правил, більш результативно протидіяти корупції.

Крім того, уряду доручено виділити додаткові кошти для технічного оснащення Державної митної служби України.

З метою посилення координації державних органів РНБО вважає доцільним поновити діяльність міжвідомчої робочої групи з питань протидії контрабанді та порушенням митних правил.

Розглядаючи питання про стан протидії корупції, і зокрема, в судовій гілці влади, доповідачами було зазначено, що на сьогодні урядом не введена посада урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.

Також, за їхньою інформацією, не здійснюється антикорупційна експертиза проектів нормативно-правових актів.

Дотепер не затверджена нова редакція Плану заходів щодо реалізації концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року. До цього часу в Україні відсутнє ефективне законодавство у сфері протидії корупції.

"Внаслідок бездіяльності Верховної Ради" невирішеними залишається проблеми посилення відповідальності за корупційні діяння, обмеження імунітетів, інституційного забезпечення протидії корупції, впровадження судової реформи.

РНБО наголошує на необхідності аналізу причин тривалого невиконання урядом завдань у сфері протидії корупції, викладених в низці указів президента, виданих упродовж 2005-2008 років та рішенні Ради нацбезпеки від 21 квітня 2008 року.

РНБО доручила Кабміну провести відповідні перевірки з метою визначення осіб, винних у невиконанні зазначених рішень.

Генпрокуратурі запропоновано за результатами перевірок вирішити питання про притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування