Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СБУ знають про "резиденцію" Балоги лише "як громадяни"

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 14:53

СБУ не розглядає інформацію про причетність глави секретаріату президента Віктора Балоги до оренди замка "Паланок", оскільки відповідних заяв у СБУ не надходило.

Про це повідомив виконувач обов'язків голови СБУ Валентин Наливайченко на прес-конференції, відповідаючи на запитання, чи перевіряє СБУ оприлюднену у ЗМІ інформацію про причетність Балоги до оренди замку "Паланок" за символічну суму.

"Такої справи немає. Наскільки інформувало видання, - я також читав цю статтю як громадянин, - було відповідне рішення місцевої влади за відповідною процедурою", - зазначив він, повідомляє Ліга.net.

"Якщо там є якісь питання, то має бути чи заява, чи звернення в правоохоронні органи. Станом на сьогодні у Службі безпеки жодних звернень із цього приводу немає", - сказав Наливайченко.

Як повідомлялося, депутат від "НУ-НС" Геннадій Москаль звернувся до генпрокурора і прем'єра з проханням створити комісію для перевірки законності оренди Мукачівського замку "Паланок".

У зверненнях до них депутат просив перевірити факти, викладені в статті Володимира Мартина за назвою "Сімейна резиденція для Балоги", яку опублікував тижневик "Дзеркало тижня" 18 жовтня цього року.

Автор статті стверджує, що за ТОВ "Високий замок", якому Мукачівска міськрада 9 жовтня надала територію і приміщення замку "Паланок" в оренду на 46 років, стоїть родина глави секретаріату президента Віктора Балоги.

За даними автора, засновниками ТОВ "Високий замок" у січні 2001 року були: Оксана Балога (дружина Віктора Балоги), Марина Петьовка (дружина двоюрідного брата Балоги, екс-мера Мукачеве, одного з засновників "Барви" Василя Петьовки), Мирослава Токар (дружина голови Мукачівської РДА, одного з засновників "Барви" Іллі Токаря).

У статті зазначалося, що вид діяльності "Високого замку" – бухгалтерський облік і аудит, а його статутний фонд складає 15 тис. грн., останні роки товариство не платило податків, тому що не отримувало жодних прибутків.

За інформацією Мартина, рішення Мукачівської міськради про передачу замку "Паланок" у довгострокову оренду цьому товариству ухвалювалося "з численними порушеннями".

Ліга.net,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...