МВС: скоротять не всіх, але новий рік – під питанням

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 15:35

Жодних офіційних документів щодо негайного скорочення штату у структурах МВС іще немає, а в разі ухвалення урядом відповідної постанови, воно торкнеться лише центрального апарату МВС і не зачепить регіони.

Про це заявив директор Департаменту фінансового забезпечення та ресурсів МВС Сергій Копитов, коментуючи оприлюднену у ЗМІ інформацію про очікуване скорочення штату у структурах МВС на 10% найближчим часом і, ймовірно, на 40% - після нового року.

"Наразі жодних офіційних документів, які б передбачали негайне скорочення штатів, немає", - заявив Копитов, повідомляє департамент у зв’язках із громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

Він зазначив, Рада нацбезпеки й оборони рекомендувала скоротити кількість працівників держустанов, щоб зменшити бюджетні витрати на їх утримання, – тож проект постанови Кабінету міністрів передбачає зменшення чисельності всіх органів держвлади на 10%.

"Однак в разі підписання цієї постанови скорочення торкнеться лише центрального апарату МВС, тож в регіонах все залишиться без змін", - запевнив Копитов.

Він висловив сподівання, що очікуване 10%-ве скорочення "жодним чином не зачепить людей, які працюють і хочуть працювати". "На сьогодні в нас є близько 9% вакансій, також відбудуться незначні структурні перебудови", - зазначив представник МВС.

"Щодо наступного року, то питання наразі залишається відкритим. Проектом бюджету, який уряд направив на розгляд до Верховної Ради, передбачено збільшення фонду заробітної плати працівників органів внутрішніх справ майже на третину. Думаю, парламентарії підтримають цей документ", - сказав він.

"Більше того, іншим проектом – постанови Мінпраці, який наразі перебуває на розгляді, передбачено збільшення посадових окладів працівників органів внутрішніх справ до рівня відповідних окладів державних службовців", - додав Копитов.

Єдине питання, яке на сьогодні залишається відкритим, за його словами, – "це заборгованість з виплати вихідної допомоги". "Наразі ми направили в регіони відповідні телеграми щодо необхідності максимально забезпечити виплати по вихідній допомозі людям, які звільнилися з органів внутрішніх справ", - сказав Копитов.

"Оскільки пропоновані відповідні зміни до бюджету на поточний рік щодо збільшення фінансування цих статей витрат так і не знайшли підтримки у парламентаріїв, кошти на ці виплати закладені в проект бюджету на 2009-й рік, тож упродовж січня-лютого 2009 року остаточно розрахуємося з усіма, хто не отримав вихідної допомоги", - повідомив директор департаменту фінзабезпечення МВС.
.
"Ті, хто вирішив ще послужити, можуть не хвилюватися – жодних скорочень соціальних виплат не передбачено, вони будуть надаватися в повному обсязі згідно з чинним законодавством", - запевнив Копитов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування