Україна і Польща узгодили правила "малого руху"

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 16:25

Україна і Польща узгодили правила малого прикордонного руху.

Про це повідомив журналістам у п'ятницю заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв, інформує Ліга.net.

"Ми узгодили зони, у рамках яких громадяни відповідно й України й Польщі матимуть можливість подорожувати без віз, тільки на підставі окремих посвідчень", - сказав Єлісєєв.

Він висловив сподівання, що до кінця поточного року Польща здійснить усі необхідні внутрішні процедури для того, щоб угода про малий прикордонний рух вступила в дію з початку наступного року.

Єлісєєв також повідомив, що вдалося домовитися з польською стороною про те, щоб зона малого прикордонного руху мала б охоплення території "плюс 30 кілометрів".

Заступник міністра пояснив, що раніше було підписано угоду про те, що зона малого прикордонного руху складатиме 30 км, однак українській стороні вдалося переконати ЄС і Польщу у виняткових випадках збільшувати зону, що охоплює малий прикордонний рух.

"Ми пояснили: якщо зона буде до 30 км, то значна частина українських громадян буде позбавлена права перебувати на території республіки Польща", - підкреслив Єлісєєв.

Він також повідомив, що досягнуто домовленості з Євросоюзом про продовження переговорів щодо розширення зони малого прикордонного руху до 50 км.

Єлісєєв зазначив, що МЗС має намір провести переговори про зону малого прикордонного руху з Румунією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування