Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО ліквідує неуспішних борців з корупцією

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 16:50

Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення щодо необхідності ліквідації або реорганізації підрозділів з боротьби з корупцією, які не виконали поставлених перед ними завдань.

Про це повідомив на брифінгу після закінчення засідання РНБО виконувач обов’язків глави Служби безпеки Валентин Наливайченко.

Наливайченко поінформував, що в ході засідання РНБО були заслухані доповіді Генеральної прокуратури, СБУ і Міністерства внутрішніх справ щодо реалізації антикорупційних ініціатив президента, викладених ним на одній з колегій в Генпрокуратурі.

За словами Наливайченка, по кожному питанню, яке було на контролі у президента, сьогодні ухвалено рішення про притягнення до кримінальної відповідальності винних у невиконанні завдань посадовців, навіть якщо вони мали досить високі посади в правоохоронних органах.

Він підкреслив, що підрозділи СБУ, МВС, які відповідали за боротьбу з корупцією, будуть реорганізовані.

"Ті підрозділи СБУ і МВС, які не тільки не сприяли (боротьбі), а й іноді потрапляли в поле зору, або брали участь у протиправних оборудках, повністю будуть ліквідовані", - сказав Наливайченко.

Щодо посадовців цих структур, то вони будуть притягнуті або до кримінальної, або адміністративної відповідальності, та звільнені з посад.

Керівник СБУ додав, що рішення РНБО набуде чинності після введення його в дію указом президента.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування