Томенко обіцяє віддати на суд депутатів-злочинців, якщо СБУ все підтвердить

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 18:33

Верховна Рада зніме недоторканність із тих депутатів, які, за інформацією СБУ, входять до складу злочинних угруповань, в разі підтвердження такої інформації доказами.

Таку думку висловив журналістам віце-спікер Микола Томенко (БЮТ), коментуючи заяву в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка про причетність до діяльності злочинних угруповань депутатів із комітету з питань по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією.

Томенко заявив, що генпрокурор Олександр Медведько і виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко мають відзвітувати у Верховній Раді щодо справ про корупцію та контрабанду, представивши свої матеріали по них.

"Вони мають прийти у Верховну Раду, назвати прізвища людей, які звинувачуються, доповісти – і я вам обіцяю, що я переконаю 226 народних депутатів проголосувати за зняття недоторканності з цих депутатів", - запевнив Томенко.

За його словами, комітет з питань протидії злочинності та корупції, представники якого, були, зокрема звинувачені у покриванні злочинного бізнесу, погодився провести відкрите засідання за участю журналістів та керівників правоохоронних органів для того, щоб з’ясувати, "скільки в цьому комітеті злочинців".

Томенко також додав, що звіт правоохоронців може відбутися і в сесійній залі парламенту уже найближчого вівторка, а в разі, якщо наступний тиждень буде не пленарним, - у наступний вівторок, через тиждень.

Після звіту, за словами віце-спікера, генпрокурор та в.о. голови СБУ матимуть повне право внести подання щодо позбавлення недоторканності відповідних депутатів.

Водночас, Томенко нагадав, що деякі обвинувачення, свого часу висунуті СБУ, досі не підтвердилися – зокрема, щодо державної зради прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що дає Томенку підстави вважати, що СБУ обманювала президента.

Тому він запропонував відомству довести теперішнє звинувачення і не тримати цю інформацію "в якості політичного патрону".

Томенко наголосив, що, якщо інформація підтвердиться, ВР зніме недоторканність з тих злочинців, які були озвучені на РНБО, і "бодай хтось із бандитів" сидітиме в тюрмі.

Як відомо, раніше Наливайченко заявив, що до складу злочинних угрупувань, які займаються контрабандою, входять і правоохоронці, і митники, і що "найгірше - політичне сприяння і владне сприяння здійснюються у стінах ВР", зокрема, вказавши на членів комітету з боротьби з оргзлочинністю і корупцією.

Зокрема, було названо такі злочинні групи, як "Добряки", "Вороб’ї", "Хромой", "Брокард".

Керівник СБУ повідомив, що стосовно цих угрупувань президенту були надані детальні звіти, однак стосовно депутатів притягнення відповідних осіб до відповідальності ускладнює недоторканість.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування