Азаров полюбив Тимошенко, а Тимошенко знайшла у Януковича ворога

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 22:37

Прем’єр Юлія Тимошенко звинувачує бізнесменів з Партії регіонів у тому, що вони підсилили негативні наслідки світової кризи.

Про це Тимошенко заявила під час ефіру каналу "Інтер".

Прем’єр заявила, Україна "давно живе по світовими цінами", тоді як "пенсії та зарплати багато років тримали практично на нулі".

"Хімічні, металургійні підприємства продавали продукцію по світовим цінам, а зарплату платили в 6-10 разів менше, ніж на аналогічних підприємствах за кордоном. Це була велика несправедливість до людей", - сказала Тимошенко.

"Один з ваших однопартійців і лідерів вашої партії тільки за 2007 рік поклав 5 мільярдів на офшорні рахунки", - заявила Тимошенко, звертаючись до Януковича.

"А сьогодні, коли криза і нема куди збувати метал, вони не платять зарплату. І з 200 тисяч працівників 100 тисяч планують викинути на вулицю", - додала вона.

"Я розумію, що я як прем’єр вам не подобаюся, ні вашій партії, ні вашим власникам. Я буду і далі стояти на позиції людей труда. Їх пенсії та зарплати мають бути справедливими".

За словами Тимошенко, ефір на Інтері "зроблений так, що прем’єр, а не НБУ, винний і в падінні гривні, і в інфляції".

Водночас Тимошенко сказала, що налаштована мирно. "Я дала слово, ідучи на програму, не пікетуватися з жодними політиками".

При цьому Тимошенко похвалилася, що в Україні в третьому кварталі продовжувалося зростання ВВП, тоді як в світі почалося його падіння: "Наша команда займається реальною економікою і тримала достатньо високий рівень зростання ВВП – 7% по року".

Тимошенко пообіцяла допомогу держави підприємствам металургії та хімії за умови, що там не звільнятимуть працівників та не урізатимуть зарплату.

Ці слова обурили представника Партії регіонів Миколу Азарова. "Давайте запитаємо у людей – все нормально, все ОК? Навіщо ми тоді тут зібралися, якщо росте ВВП на 7%", - здивувався Азаров.

"Юлія Володимирівна, ви мені особисто як жінка дуже подобається", - запевнив Азаров, чим розвеселив спікера Арсенія Яценюка.

"Тому не треба звинувачувати, що ми вас не любимо. Але ваші пропозиції мені не подобаються", - додав Азаров.

"Ви переживаєте за зарплату трударів. А чому ж ви тоді в своєму законі пропонували заморозити зарплату", - нагадав регіонал.

Азаров також заявив, що шкодує про спільні голосування Партії регіонів і БЮТ у вересні цього року.

"Ми вам допомогли у вересні, на жаль, з вами проголосували. Але ми, слава богу, в опозиції, відповідати вам. Але я каюся, що ми вас підтримали", - сказав Азаров. В той же час, він не відповів на питання Тимошенко, в яких саме голосуваннях він розкаюється.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування