"Регіони" торгуються: спочатку указ, потім гроші

Середа, 8 жовтня 2008, 11:20

Верховна Рада не буде вносити зміни до виборчого законодавства, зокрема і щодо фінансування виборів, до моменту появи указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Про це в середу заявив заступник лідера фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, в указі президента може бути прописано, що він набуває чинності з дня оприлюднення в офіційних друкованих виданнях.

Тому після виходу указу, ВР буде повноважною для голосування за подібні рішення, зазначив Єфремов.

"Тому ставити питання про те, що ми маємо внести зміни до законодавства, не маючи документу з точкою зору президента з цього питання, було б не зовсім правильно", - сказав він.

"Усі депутати це розуміють", - додав Єфремов.

"Тому хай спочатку президент підготує указ, а потім ми приймемо відповідні рішення, щоб унормувати виборче законодавство", - додав він.

Коментуючи заяву представника БЮТ Миколи Томенка про те, що під час консультацій у секретаріаті склалася своєрідна коаліція, яка виступає за дострокові вибори, Єфремов заперечив це.

Він спростував інформацію, надану прес-секретарем Ющенка Іриною Ванниковою щодо згоди всіх політичних сил на проведення вибрів.

"Прес-служба секретаріату дала неправдиву інформацію про те, що була єдина думка щодо виборів. Насправді цього не було. Партія регіонів від самого початку казала, що ми не є ініціаторами ситуації, яка склалася. Ми і минулого разу казали, що це абсурд, і цього разу кажемо те ж саме", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування