Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інфляція розгромить усі обіцянки уряду?

Понеділок, 10 листопада 2008, 07:44

Реальна інфляція в Україні за підсумками року сягне 25%, а не 16%, як обіцяв уряд.

Така оцінка міститься в аналітичному звіті щодо України, підготовленому авторитетною ізраїльською компанією IBI Investment House, повідомляє "Німецька хвиля".

Українська економіка постала перед максимальним ризиком дефолту, що вимагає від влади невідкладного впровадження дієвих антикризових заходів, йдеться у звіті.

В іншому разі, попереджають аналітики, вже незабаром Україні загрожує національне банкрутство за прикладом Ісландії. Схоже попередження фінансисти адресують й Угорщині.

Як зазначає головний стратег IBI Investment House Еяль Кляйн, у виникненні критичної ситуації в Україні ясно проглядається психологічний фактор і ознаки паніки.

Тобто банки не довіряють одне одному, втрачаючи довіру суспільства, а українська біржа – дзеркало ділової активності – впала на 80%.

Та найбільш песимістичний прогноз стосується знецінення гривні. Згідно зі звітом, реальні показники річної інфляції сягнуть в Україні 25%.

А це означає, що розрахунки українського уряду, котрий закладав у державному бюджеті трохи менше 16% інфляції на весь 2008 рік, вочевидь, не виправдаються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування