Контракт із "Газпромом" буде на 10 років? "Є болванка"

Понеділок, 10 листопада 2008, 13:29

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір укласти з відкритим акціонерним товариством "Газпром" контракти на постачання і транзит газу до 2019 року.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина у понеділок на прес-конференції в УНІАН.

"Контракт хочемо до 2019 року, є болванка, є розуміння всіх моментів", - сказав він.

При цьому Дубина уточнив, що це будуть два контракти: на постачання газу в Україну і транзит російського газу через територію України.

Також Дубина додав, що компанія планує підписати контракти з "Газпромом" до кінця листопада.

Як відомо, 2 жовтня під час зустрічі прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко і прем`єр-міністра Росії Володимира Путіна був підписаний Меморандум про співпрацю в газовій сфері.

Одним із ключових положень документа є можливість переходу на прямі довгострокові відносини між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" з 1 січня 2009 року.

Документом також підтверджено намір поетапного (протягом трьох років) переходу на ринкові, економічно обґрунтовані і взаємоузгоджені ціни на газ для України, а також тарифи на транзит газу її територією.

Цього року в Україну буде поставлений газ центрально- і середньоазійського походження в обсязі не менше 55 млрд. кубометрів за ціною 179,5 дол. за 1 тисячу кубометрів.

Покупцем газу на кордоні з Україною на сьогодні є НАК "Нафтогаз України".

З 1 травня 2008 року постачання газу промисловим споживачам України в обсязі 7,5 млрд. кубометрів здійснює 100%-во дочірнє товариство "Газпрому" ТОВ "Газпром збут Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News