Україна наполягає на "радянських" кордонах з Росією

Понеділок, 10 листопада 2008, 13:30

На сьогодні спостерігаються спроби Російської Федерації перенести кордон в Керченській протоці убік України.

Про це в понеділок на брифінгу заявив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич, повідомляє Ліга.net.

Коментуючи заяву голови МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія не пересуває державний кордон по Керченській протоці, тому що його там немає, Кирилич нагадав, що кордон в Керченській протоці був встановлений ще між УРСР і РРФСР.

Дипломат підкреслив, що цей кордон було визначено відповідно до радянського законодавства.

Крім того, кордон було нанесено на топографічні карти Генерального штабу СРСР і завірено підписами уповноважених посадових осіб і гербовими печатками двох колишніх республік.

Кирилич підкреслив, що 8 грудня 1991 року Україна і Росія визнали, відповідно до норм міжнародного права, територіальну цілісність одна одної і непорушність існуючих кордонів.

Також він нагадав, що в 1997 році, укладаючи політичний договір з Україною, Росія ще раз підтвердила непорушність існуючих кордонів.

Кирилич висловив жаль, що на сьогодні керівництво МЗС РФ не пам'ятає перерахованих вище фактів.

"Тепер Росія наполягає на перенесенні цього кордону в Керченській протоці убік України на український Керч-Єнікальський канал", - підкреслив він.

Як відомо, голова МЗС Росії Сергій Лавров назвав заяви української сторони про те, що Росія намагається відняти частину території України, такими, що не відповідають дійсності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування