У ЄЦ вважають, що вибори "неминучі", а зміна Кириленка – "замовлення" БЮТ

Понеділок, 10 листопада 2008, 14:18

Депутат від "НУ-НС", лідер "Єдиного Центру" Ігор Кріль вважає, що дострокові вибори Верховної Ради є неминучими попри те, що президент Віктор Ющенко призупинив їх у зв’язку з економічною кризою.

"Сьогодні для країни основним завданням є розв’язання економічної кризи. Саме це, на мою думку, стало основним фактором призупинення Віктором Ющенко процедури дострокових виборів", - заявив Кріль.

Проте, на його думку, це не означає, що вибори не відбудуться, повідомляє прес-служба "Єдиного Центру".

"Глава держави проявив політичну волю та дав парламентарям ще один шанс. Проте, з часу призупинення дії указу парламент більше знаходився в режимі блокування трибуни, аніж продуктивної роботи. Прийняття одного закону за тиждень сприймається деким ледь не за подвиг", - заявив Кріль.

Як повідомив лідер ЄЦ, такі дії в чергове підкреслюють наявність не лише економічної, але й політичної кризи.

"Тому вибори, як засіб лікування парламенту, неминучі. Але час їх проведення коригується боротьбою з кризою, що для президента є пріоритетом в існуючих умовах", - зазначив Кріль.

Водночас, він заявив, що "погрози деяких депутатів "НУ-НС" замінити голову фракції В’ячеслава Кириленка на більш прийнятну кандидатуру є політичним замовленням".

На думку Кріля, такі заяви свідчать про те, що "у фракції продовжує діяти "п’ята колона", яка не має власної позиції, а лише озвучує тези, підготовлені для них у БЮТ".

Лідер ЄЦ зазначив, що впродовж року депутати Єдиного Центру "рішуче боролися проти перетворення фракції "НУ-НС" у філіал БЮТ".

"Ми вважаємо, що фракція повинна дотримуватися свого політичного курсу, відстоювати власні позиції та реалізовувати обіцянки, дані виборцям", - наголосив Кріль.

Саме тому, за його словами, "сьогодні ми підтримуємо позицію керівництва фракції – вона співпадає із нашим баченням ролі фракції: не перетворити НУНС на пішака в чужій політичній грі".

Як відомо, раніше депутат фракції "НУ-НС" Володимир Ар’єв (група "Народна самооборона") заявив про те, що єдиний шанс подолати глибоку роз’єднаність між групами депутатів у "НУ-НС", - це заміна Кириленка на посаді голови фракції на фігуру, незалежну від секретаріату президента.

"У "НУ-НС" дуже захоплені внутрішньою боротьбою ради боротьби. Пацієнт нежиттєздатний. Його слід спокійно поховати – квітів і сліз не потрібно", - сказав Ар’єв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування