Лавринович вважає, що Яценюк зазіхає на конституційний лад

Понеділок, 10 листопада 2008, 14:25

Пропозиція голови Верховної Ради Арсенія Яценюка про угоду між президентом, урядом та парламентом є ревізією конституційного ладу держави, вважає перший віце-спікер Олександр Лавринович.

Так він прокоментував ініціативу Яценюка, назвавши її "непродуманою", повідомляє прес-служба першого віце-спікера.

"Пропозиція Яценюка є нічим іншим, як спроба зняти відповідальність за результати некваліфікованої й вузькокорисливої роботи керівництва держави", - заявив Лавринович.

За його словами, "президент і прем'єр-міністр очолюють політичні сили, які сформували всю виконавчу владу і своєю діяльністю, зокрема, привели до нечуваної інфляції й економічної та фінансової кризи".

Перший віце-спікер висловив переконання, що "ця непродумана пропозиція Яценюка по суті є пропозицією щодо ревізії конституційного ладу держави".

"Парламентські фракції – це не суб'єкти підприємницької діяльності, які можуть домовлятися на свій розсуд, а представники поглядів, переконань і інтересів українського народу", – зазначив Лавринович.

"Дві фракції, які сформували уряд, разом зі своїми лідерами Ющенком та Тимошенко мають нести відповідальність за свою недбалу роботу", – додав він.

Як відомо, Яценюк пропонує фракціям парламенту підписати угоду про тимчасову взаємодію між парламентом, урядом і президентом


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування