Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція виправдовується за журналіста УП вигаданим "недійсним" посвідченням

Понеділок, 10 листопада 2008, 18:24

У міліції стверджують, що намагалися залучити Віталія Селика як свідка протиправних дій на мітингу біля Київської міської державної адміністрації у неділю ввечері.

Про це йдеться в роз’ясненні відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в м. Києві.

Міліція нагадує, що 9 листопада під час проведення акції було здійснено підпал гумових автомобільних покришок біля центрального входу в приміщення міської мерії.

На вимогу правоохоронців припинити порушення громадського порядку, особи, які підпалили гумові шини, виявили злісну непокору. Працівники міліції затримали та доставили до Шевченківського райуправління 11 осіб. Двох із них – неповнолітніх незабаром відпустили під поруку батьків.

"Серед доставлених до райуправління був також і Віталій Селик, який на час скоєння правопорушення знаходився безпосередньо біля палаючих шин. Правоохоронці звернулися до нього з проханням дати свідчення щодо цієї справи, на що той відповів грубою поведінкою", - зазначається в повідомленні.

"Працівниками полку "Беркут" складено відповідний рапорт по інциденту. При перевірці було з’ясовано, що посвідчення працівника преси, яке пред’явив Віталій Селик, є недійсним з 14 грудня 2007 року. Однак громадянина Селика відпустили під обіцянку з’явитися наступного дня до суду, що він сьогодні й зробив", - заявили в міліцію.

Після цього Шевченківський райсуд визначив покарання Віталію Селику у вигляді однієї доби адміністративного арешту за порушення статті 185-ї Кодексу про адміністративні порушення ("Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції…").

"Відділ зв’язків з громадськістю заявляє, що головним пріоритетом своєї роботи вбачає допомогу представникам ЗМІ в об’єктивному висвітленні будь-яких подій, що відбуваються в місті Києві. Проте й журналісти повинні розуміти, що їх статус не дозволяє порушувати українські закони", - йдеться в повідомленні.

Сам Селик розповів, що пішов до будинку Київської міської адміністрації подивитися на акцію протесту проти підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті.

Підійшовши до місця події, журналіст побачив як зіштовхнулися дві міліцейські машини і поплескав у долоні. Після цього його затримав міліціонер. Селика взяли під руки, але він спробував висвободитися, сказавши, що піде сам. Саме за ці дії журналісту дали одну добу арешту за 185 статтею.

Надане міліції редакційне посвідчення Віталія Селика припиняє свою дію 31.12.2008 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування