Ющенко сказав, що вибори відходять на другий план

Понеділок, 10 листопада 2008, 20:38

Народний депутат від НУНС Роман Зварич заявляє, що до кінця нинішнього року позачергові парламентські вибори не відбудуться.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після зустрічі частини фракції НУ-НС із президентом Віктором Ющенком в понеділок увечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зрозуміло, що до кінця цього року вибори не відбудуться. І тому немає причин вносити зміни в існуючий бюджет", - сказав Зварич.

Він підкреслив, що президент у ході зустрічі "чітко дав зрозуміти, що вибори відходять на другий план, і першочергове завдання - працювати над подоланням економічної кризи".

При цьому Зварич не підтвердив заяву заступника глави секретаріату президента Андрія Кислинського про те, що вибори відбудуться після того, як буде подолана економічна криза.

"Зараз (проводити позачергові вибори) не час, але це не означає, що через місяць, через два, коли ми будемо бачити, що виходимо на зрозумілі механізми подолання цієї кризи", вони не можуть відбутися, сказав Зварич.

Він також відзначив, що зовсім не обов'язково фінансування дострокових парламентських виборів включати статтею в бюджет 2009 року. За його словами, для цього є інші можливості.

Відповідаючи на питання, чому не було на зустрічі з президентом групи "Народна самооборона", Зварич сказав: "Вони самі визначилися, де їх серця лежать".

Він також повідомив, що в ході зустрічі з президентом йшла мова про необхідність завершити судову і земельну реформи.

Зварич, пославшись на президента, відзначив, що "Наша Україна" повинна взяти чільну роль у питанні реалізації земельної реформи.

У той же час депутат Павло Жебрівський допускає, що фінансування дострокових парламентських виборів буде передбачено бюджетом на 2009 рік.

Він підкреслив, що конкретно мова про це на зустрічі з президентом не йшла. Однак говорили про те, що парламент не може "йти у відпустку, на канікули або ще куди-небудь поки не буде прийнято держбюджет на 2009 рік".

Жебрівський повідомив, що в зустрічі з президентом не брала участь група фракції НУ-НС "Народна самооборона" і представники "Єдиного центру".

У ході зустрічі мова йшла "про логіку подій і взагалі про роботу фракції, що ми повинні бути єдині як ніколи", повідомив Жебрівський.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...