Лідери восьми держав приїдуть в Україну для вшанування

Вівторок, 11 листопада 2008, 08:59

За тиждень в Україні розпочнеться вшанування 75-х роковин Голодомору 1932-33 років.

У рамках цих заходів у Києві пройде міжнародний форум, до участі в якому вже зголосилися вісім глав держав, передає "Німецька хвиля" з посиланням на МЗС України.

На відзначення 75-тих роковин Голодомору в українську столицю приїдуть президенти Прибалтійських країн, Грузії, Польщі та країн Південно-Східної Європи.

У міжнародному форумі загалом візьмуть участь 40 іноземних делегацій, які очолюватимуть спікери, віце-прем’єри, міністри закордонних справ, глави міжнародних інституцій, повідомив речник Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

"17 листопада почнуться регіональні поїздки президента Ющенка та відкриття низки культурно-мистецьких заходів у контексті відзначення 75-х роковин Голодомору", - зазначив він.

Аби світ усвідомив масштаб Голодомору в Україні 30-х років, українське зовнішньополітичне відомство готує інформаційну кампанію про жертв Голодомору. До цього планують залучити низку іноземних ЗМІ.

Уже цієї середи на провідних світових телеканалах в ефір вийде відеоролик про Голодомор в Україні, зазначив представник українського МЗС.

"Завдання цього ролика якнайширше поінформувати світову громадськість про сутність, причини і проблеми, які завдав нашій країні Голодомор", - сказав Кирилич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування