Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯЦЕНЮК ВПРАВНО ВТРИМАВСЯ У СІДЛІ

Вівторок, 11 листопада 2008, 09:47

Депутати не змогли внести до порядку денного засідання Верховної Ради у вівторок питання про звільнення спікера Арсенія Яценюка.

За відповідне рішення проголосувало 220 депутатів з необхідних 226. Зокрема, "за" проголосували 170 "регіоналів", 1 БЮтівець, 2 НУ-НСівці, 27 комуністів і 20 депутатів від Блоку Литвина.

Яценюк поставив на голосування включення до порядку денного питання про підтримку його заяви про звільнення на відповідну вимогу Партії регіонів.

Так, "регіонал" Олександр Єфремов заявив, що у парламенті вже 2 місяці лежить заява Яценюка про відставку.

"Щоб не затягувати процедуру, (треба) провести голосування картками в залі сьогодні", - сказав він.

Водночас після голосування з цього питання Яценюк заявив: "Я сказав, що я встану з крісла у будь-який момент. А якщо мова йде про політичні інсинуації, щоб обезголовити парламент, а потім піти на дострокові вибори, то ця модель зрозуміла".

"Маєте нового керівника парламенту – ставте у будь-який момент. Але не хороніть законодавчий орган!", - закликав він депутатів.

Водночас після голосування комуністка Алла Александровська звинуватила Яценюка у підміні постанов.

Вона заявила, що спікер мав поставити на голосування не постанову про підтримку його заяви про звільнення, а постанову "регіонала" Лук’янова про його відставку.

На це Яценюк заявив, що як тільки з приводу цієї постанови буде рішення регламентного комітету, він поставить його на голосування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування