Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ обіцяє не чіпати Яценюка, а Литвин - допоможе піти

Вівторок, 11 листопада 2008, 10:13

БЮТ не має наміру підтримувати голосування по відставці Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради.

Про це журналістам повідомила член БЮТ Наталія Королевська.

За її словами, в умовах фінансової кризи парламенту необхідна стабільність, у той час як Партія регіонів, яка пропонує відставити Яценюка, таким чином хоче створити "хаос у парламенті".

"Ми не будемо підтримувати (відставку Яценюка), тому що це ініціатива Партії регіонів, і якщо у них є 226 голосів, то хай цим самі і займаються. Ми вважаємо, що зараз потрібні спокій і тиша для роботи над антикризовими законами", - пояснила Королевська.

Вона також повідомила, що частина із законопроектів, що входять до так званого "антикризового пакету - 2", буде надіслана урядом у парламент вже у четвер, а в середу ввечері у Верховній Раді буде зареєстровано антикризовий закон по будівельній галузі.

Інший член БЮТ Сергій Міщенко підтвердив, що БЮТ не голосуватиме за відставку Яценюка, оскільки таким чином "втрачається можливість відновлення демкоаліції за участі "НУ-НС", а ключова фігура там - Арсеній Яценюк".

"Я думаю, що зараз не час змінювати керівництво Верховної Ради. Бо хто ж тоді буде? Перший заступник від Партії регіонів?", - запитав він.

У свою чергу лідер однойменного блоку Володимир Литвин заявив, що його фракція підтримає відставку Яценюка, якщо той не відкличе свою заяву (про відставку).

За словами Литвина, на погоджувальній раді у вівторок депутати пропонували Яценюку відкликати свою заяву, але той відмовився.

"Якщо заява не буде відкликана – будемо голосувати. Якщо людина не хоче працювати, то що ж тоді поробиш", - запитав депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування