Москаль і Наливайченко звинувачують одне одного у брехні

Вівторок, 11 листопада 2008, 10:42

Депутат від НУ-НС Геннадій Москаль не з’являється в СБУ для підписання протоколу про скоєння ним корупційних діянь.

Про це в інтерв’ю газеті 24 заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Багато разів з серпня цього року ми запрошували Геннадія Геннадійовича Москаля до СБУ, підписати протокол про корупцію. За законом він має бути підписаний особою, на яку він складений, потім передається до суду. Якщо ти не згоден - будь ласка, іди з нашими співробітниками до суду й доводь, що протокол був складений не так і не на того", - сказав він.

"Ми запрошували, людина не з'являлася. Після цього ми оприлюднили ці матеріали, і відразу почалася політика. Чому ж про політика не говорили тоді, коли людина не з'являлася, порушуючи закон?", - додав Наливайченко.

У свою чергу Москаль заявляє, що інформація Наливайченка про направлення матеріалів про скоєння ним корупційних діянь до Генпрокуратури не відповідає дійсності.

За його словами, 4 листопада 2008 року Шевченківський районний суд Києва закрив провадження за протоколом, складеним працівниками СБУ, не знайшовши у наданих матеріалах складу корупційних дій.

"З цієї причини заяви пана Наливайченка стосовно народного депутата Геннадія Москаля про направлення матеріалів до Генеральної прокуратури за скоєння корупційних діянь не відповідають дійсності", - йдеться у заяві Москаля, поширеній прес-службою "Народної самооборони".

При цьому Москаль визнає, що двом співробітникам Держкомітету в справах національностей та міграції було видано посвідчення бойових дій, проте заявляє, що такі дії були вчинені комісією при військових комісаріатах.

"З даної причини твердження пана Наливайченка про особисту участь народного депутата Москаля про особисту виписку даних посвідчень є спеціально спланованою провокацією", - йдеться у заяві.

У свою чергу Наливайченко заявив, що матеріали щодо Москаля були передані до Генпрокуратури "набагато раніше того, як зчинився галас".

"Другу партію матеріалів ми, і правда, передали 5 листопада", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування