Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко порівняла Україну і Росію з Францією і Німеччиною

Вівторок, 11 листопада 2008, 10:59

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що в зв'язку з російсько-грузинською війною, усі заяви мають бути максимально обережними.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Tribune de Genève".

"Події в Грузії були поганим сюрпризом для усього світу, але вони вплинули на країни центральної і східної Європи. Ця війна стала джерелом занепокоєння і стресу в регіоні", - сказала Тимошенко.

"Ніхто не виграв у цій війні, і в ній немає тих, хто програв. Грузія втратила частину своєї території, її військовий потенціал був сильно зменшений, і ці події викликали значну нестабільність серед населення. Що стосується Росії, її репутація на міжнародній арені серйозно похитнулася", - додала вона.

"Після цього кожен має бути максимально обережним, щоб не спровокувати нові конфлікти в цій частині світу, що називається СНД", - зазначила Тимошенко.

Говорячи про Україну, Тимошенко відзначила, що "Росія неодноразово стверджувала, що визнає суверенітет і кордони України, і повторювала, що не має ніяких претензій на Крим".

"Ці заяви дуже важливі для нас і для всієї Європи. Адже кожен знає, Україна дуже залежить від Росії в енергетичній сфері. Але в цьому відношенні спільна робота з урядом Росії, проведена в останні тижні, має принести плоди і привести до стабільного росту для України і всієї Європи".

Говорячи про відносини України і Росії, Тимошенко також сказала, що ці країни знаходяться в ситуації, яку можна порівняти з тією, що склалася після другої світової війни до 1952 року між Францією і Німеччиною.

"Україна хотіла б мати дружні відносини і висловлюється за політику добросусідства з Росією. Для нас важлива тільки одна умова: щоб кожен жив незалежно і дотримуючись національних інтересів кожного. Інтересами України є збереження суверенітету, диверсифікація енергопоставок. Якщо всі наші інтереси не збігаються з інтересами Росії, ми не будемо робити трагедію", - сказала вона.

"І питання не в тому, чи підтримує Росія вступ України в НАТО, чи ні, питання в тому, чи підтримують це українці", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування