Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк обізвала Тимошенко злочинницею

Вівторок, 11 листопада 2008, 11:25

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко називає ініціативу її звільнення з посади злочином уряду та фракції БЮТ.

Так вона прокоментувала заяви лідера фракції БЮТ Івана Кириленка щодо ініціатив фракції із звільнення з посади Голови ФДМУ.

"Це черговий злочин. І якщо так завзято намагаються звільнити керівника такого рівня як Голова ФДМ, то чого чекати взагалі будь-якому громадянинові України?" – обурилась Семенюк-Самсоненко

"Я закликаю Верховну Раду звернути на це увагу і вжити всіх заходів, аби звільнення і призначення керівника Фонду відбулося у рамках законодавства, інакше це буде мати великі негативні правові наслідки для України", - наголосила вона.

На думку голови ФДМ, мета цих спроб "швидко і за безцінь продати Одеський припортовий завод".

"Адже конкурс з його продажу не відмінено, а призупинено, і взявши керівництво Фондом у свої руки, вони можуть провести цей конкурс за кілька тижнів. До того ж самі представники БЮТ не приховують, що планують змінити керівників дуже багатьох підприємств, де є державна частка", - зазначила вона.

"Це робиться, щоб напередодні виборів поставити на ті підприємства, які ефективно працюють, своїх людей, і вивести активи цих підприємств в офшори задля фінансування виборчих програм, а потім – хоч трава не рости. Більша частка підприємств, якими управляє Фонд, працюючі, і це дуже не подобається тим, хто хотів би заробити на їх банкрутстві", - наголосила Семенюк-Самсоненко.

"Ще раз наголошую: це чергова спроба широкомасшабного розпродажу держави та передачі державних корпоративних наближеним до БЮТ особам", - підкреслила вона.

Семенюк-Самосоненко також пояснила, що ініціативи по її звільненню порушують Кодекс законів про працю, згідно з яким для звільнення з посади будь-якого громадянина, потрібна серйозна підстава з посиланням на відповідну статтю Кодексу.

Також за її словами, порушується Конституція, оскільки після змін до Конституції залишається неврегульованим порядок звільнення Голови Фонду.

"Так, згідно з Законом про приватизацію держмайна Голова Фонду звільняється за поданням президента, у той же час Конституцією не прописано процедуру звільнення керівника Фонду", - пояснила вона.

"Втім, до ВР надійшло подання про звільнення мене з посади, підписане прем‘єром, що, повторюю, є незаконним. Я б хотіла побачити хоча б протокольне рішення Кабінету Міністрів, яким би було обґрунтоване моє звільнення", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...