Коновалюк скаржиться, що люди Ющенка заважають йому копати на Україну

Вівторок, 11 листопада 2008, 12:08

Голова слідчої комісії з виявлення фактів незаконних поставок зброї до Грузії "регіонал" Валерій Коновалюк заявляє про перешкоджання оприлюдненню результатів роботи комісії з боку Міноборони, Радбезу й секретаріату президента.

За його словами, комісія готувала спеціальну прес-конференцію за результатами своєї поїздки до Південної Осетії, однак вона була зірвана за вказівкою секретаріату президента.

"Іде тотальний контроль. Попередньо ми погодили приміщення, де ми зібралися проводити прес-конференцію, але як з'ясувалося, за годину дзвонили із секретаріату президента й сказали, що цей зал дуже затребуваний для якихось заходів президента Віктора Ющенка. Так було з Українським домом, з палацом "Україна", - сказав Коновалюк на брифінгу у вівторок.

"Демократія на словах виливається в конкретний розшук, прослуховування телефонних розмов і ті примітивні справи, якими секретаріат президента намагається перешкодити оприлюдненню тієї інформації, яку ми одержали в Південній Осетії", - додав він.

Крім того, Коновалюк заявив, що блокують оприлюднення інформації також Міноборони, Рада нацбезпеки й інші відомства, "тому що реально розуміють", що їх розслідування "украй небезпечне для окремих посадових осіб".
Водночас, за його словами, комісія готова зробити попередній звіт, а також показати фільм про події в Південній Осетії.

"Ми реально одержали (підтвердження поставок українського озброєння в Грузію) у вигляді технічних табельних номерів важкої бронетехніки. У цьому фільмі ми покажемо, як використовувалося українське озброєння під час військової агресії проти мирного населення й російських миротворців", - сказав Коновалюк.

Він також сказав, що всі контраргументи опонентів комісії нічим не підкріплені.

"Ми не почули інформації, чому сучасна військова техніка продавалася Грузії, чому в цих розрахунках були присутні два "Ленд ровера" сріблистого кольору вартістю по 700 тисяч доларів кожен… Ви побачите цілі схеми, як відмивалися українські гроші окремими структурами, які намагаються довести зворотне", - пообіцяв Коновалюк.

Він також додав, що комісія має інформацію про те, що 15 українських громадян брали участь у військовому конфлікті.

"Ми не розцінюємо це як реальну позицію держави, але ми дуже ретельно перевіряємо цю інформацію. У нас є паспортні дані, відеозйомки, інша інформація, яка підтверджує, що вся ця агресія була спланована і йшла врозріз зі стратегічними відносинами України з іншими державами", - сказав Коновалюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...