Янукович і Ющенко домовились "злити" Яценюка, щоб відставити Тимошенко?

Вівторок, 11 листопада 2008, 12:22

Недовіра уряду може бути першим питанням, яке розглядатиметься під час керування першого віце-спікера у разі відставки Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради.

Таку думку висловив член БЮТ Андрій Кожем'якін, коментуючи той факт, що внесення до порядку денного питання про відставку Яценюка з другої спроби набрало достатню кількість голосів.

На думку депутата, це дає підстави вважати, що голосування по самій відставці також буде позитивним.

Кожем'якін звернув увагу на те, що крім Партії регіонів, комуністів та Блоку Володимира Литвина за повернення до розгляду питання про відставку голосували 8 членів фракції "НУ-НС", а саме депутати "Єдиного центру".

"Я думаю, що між Януковичем та президентом є якась домовленість щодо зняття спікера. Якщо ви запитаєте навіщо – я скажу: перший заступник, який буде вести засідання (в статусі в. о.), може поставити одразу яке питання – про недовіру уряду, а вже потім вибори і все інше", - зазначив депутат.

"Я бачив усе, але такої ганебної зради своєї ж людини, з якою йшли на вибори, вирішували дуже багато питань, тому що ця людина є дуже серйозним провідником президентських дій у парламенті, я ще не бачив", - додав він.

На запитання, яким чином БЮТ збирається захищати Яценюка, адже для фракції невигідна його відставка через можливість розгляду недовіри уряду і нерозгляду відставки Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна, Кожем'якін сказав:

"Наша фракція ніколи просто так не здається. Зараз ми порадимося у фракції і на рівні політичних керівників і знайдемо якийсь вихід".

При цьому депутат додав, що варіант блокування трибуни з цього приводу не розглядається.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування