Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук попереджає, що Ющенко і Балога можуть привести до диктатури

Вівторок, 11 листопада 2008, 12:36

Рада старійшин на чолі із першим президентом України Леонідом Кравчуком попереджає, що заклики та реальні дії, спрямовані на "наведення ладу в країні за будь-яку ціну", загрожують встановленням диктатури в Україні.

Про це йдеться у заяві Ради старійшин на чолі із Кравчуком, повідомляє УНІАН.

"Президент Віктор Ющенко та його Секретаріат перебирають на себе неналежні їм повноваження, що в багатьох випадках спричинює хаос", - йдеться у документі.

На думку авторів заяви, зокрема, занепокоєння викликають "повідомлення про створення у регіонах так званих Форумів трудового руху солідарності, які мають на меті підтримати президента в його прагненні навести в державі лад будь-якими, переважно недемократичними, незаконними методами".

"Сценарій організації згаданих форумів простий: констатувати складну політичну та соціально-економічну ситуацію та звернутися до президента з вимогою на рік заборонити діяльність Верховної Ради (тим паче, що вона і так не працює), призупинити діяльність урядових структур і передати їх функції до Ради національної безпеки і оборони. Тобто "добрими намірами" намагатимуться простелити шлях до диктатури", - зазначається в заяві.

Рада старійшин застерігає від розгортання такого сценарію та "звертається до тих громадян, яких намагаються втягнути в неправові авантюри, утриматися від необачних кроків".

У зверненні наголошується, що "чинна влада має достатньо конституційних механізмів, аби подолати політичну та соціально-економічну напругу в Україні".

Рада старійшин переконана, що в боротьбі влади із економічною кризою "особлива увага має бути привернута до базових галузей економіки – металургійної та хімічної промисловості, будівельної галузі, житлово-комунального комплексу та сільського господарства. А також до цінової політики на основні енергоносії – газ, нафту, бензин та електроенергію".

"Чинна влада повинна невідкладно підготувати план соціально-економічного розвитку України на 2009 рік, а також проект бюджету-2009. Останній документ має чітко затвердити параметри грошово-кредитної політики та гарантувати 100-відсоткові виплати пенсій та інших соціальних виплат", - впевнені автори заяви.

Якщо ж протягом двох тижнів не буде підготовлено відповідних заходів по боротьбі із кризою, а "протистояння та чвари й надалі шматуватимуть владну еліту, країні навряд чи вдасться оминути чергові дочасні вибори", переконані члени Ради старійшин.

На їхнє переконання, у такому разі уже йтиметься не лише про дострокові вибори до Верховної Ради, але й президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування