ЯЦЕНЮК НАТЯКАЄ, ЩО ПРОТИ НЬОГО ГРАЄ НЕ ЮЩЕНКО, А БАЛОГА

Вівторок, 11 листопада 2008, 13:30

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк стверджує, що питання його відставки не погоджувалось з президентом.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок.

"Питання про відставку голови Верховної Ради не підтримувалось ні президентом, ні блоком "Нашої України", ні БЮТ. Тому ті гравці, які намагаються грати самостійно, головне, щоб вони потім не програли", - відповів він на питання, чи є ініціювання його відставки позицією президента чи тільки Балоги.

Водночас Яценюк відзначив, що тільки завдяки голосам "Єдиного центру" відбулось повернення до питання про його відставку.

"Коли вони передомовились, то прийшли до мене в кабінет і стали вимагати поставити питання на голосування. "А якщо ні, то ми будемо вас блокувати". Я сказав: "не треба мене блокувати, не треба мене лякати. Ми самі кого хочеш налякаємо", - сказав спікер.

"Щодо зміни регламенту, то зрозуміло, що все що робиться для зміни регламенту, робиться, щоб за реальної присутності 180 депутатів провести рішення, які н конституційні. Обирали прем’єра руками, обирали голову бюлетенями. Закон і регламент вимагає таємного голосування бюлетенями", - зазначив він.

"Хоча як на мене, я поставив би на голосування питання про зміни форми голосування – хоча це і не зовсім законно – зрозуміло, що вони вже домовились", - додав Яценюк.

За його словами, сьогоднішня ситуація зробила все таємне явним.

"Тепер прослідкується причино-наслідковий зв’язок між цими заявами про якісь там зміни і фальсифікації у законі. Це була так звана арт-підготовка. І на сьогодні дуже легко даються відповіді на всі запитання, яке місце і роль голови Верховної Ради. Під ким він там був? Під Банковою не під Банковою?", - зазначив Яценюк.

При цьому він наголосив, що був, є і лишається незалежною особою. "така незалежність не всіх влаштовує, і це добре. Нехай тепер доведуть, яким чином вони хочуть переформатувати парламент, як переформатувати країну. Це ще один шанс для них проявити себе результативно чи не результативно", - сказав спікер.

На питання, чи може він очолити після відставки секретаріат президента, Яценюк сказав, що поки що його ще не звільнили з посади голови Верховної Ради. "А що стосується моєї подальшої роботи, то за будь-яких обставин я піду своїм шляхом", - запевнив спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування