СБУ вимагатиме скасувати депутатську недоторканність

Вівторок, 11 листопада 2008, 13:51

СБУ має намір ініціювати розгляд Верховною Радою законопроекту про ліквідацію депутатської недоторканності, а також про припинення втручання представників депутатського корпусу в діяльність правоохоронних, судових та інших державних органів в особистих інтересах чи в інтересах третіх осіб.

Як заявив заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець у вівторок на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань протидії корупції, Служба має намір ініціювати розгляд ВР відповідного законопроекту про внесення змін у закон "Про статус народного депутата".

Дурдинець повідомив про намір СБУ внести зміни в статтю 112 Кримінально-процесуального кодексу України щодо альтернативної підслідності злочинів у сфері службової діяльності.

Зокрема, це стосується виключення положень щодо так званої "персональної" підслідності, що дасть можливість ефективніше розслідувати кримінальні справи про корупційні злочини, повідомляє Ліга.net.

У даному випадку відповідальність за виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочину нестиме конкретний правоохоронний орган.

Також СБУ подасть президенту пропозиції щодо змін до норм чинного карно-процесуального законодавства, що регламентують порядок оскарження постанови про порушення кримінальної справи.

Крім того, заступник голови СБУ зазначив, що Служба має намір створити Комітет громадської протидії корупції. За словами Дурдинця, у регіонах України будуть створені регіональні відділення такого комітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування