Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк підозрює, що завтра знову будуть "ганяти дурника"

Вівторок, 11 листопада 2008, 17:28

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що питання його відставки буде порушуватися і в наступні дні.

"Мене здивувала позиція тих фракцій, які ініціювали включення питання до порядку денного, а потім не приймали участі в голосуванні. Бюлетені, до речі, ніхто виривав, не рвав, як було при голосуванні за призначення голови Верховної Ради. Була можливість набрати відповідну кількість голосів", - сказав Яценюк, закриваючи вечірнє засідання Ради.

"Думаю, що це питання не зніметься з порядку денного. Але треба перестати плести інтриги, афери всякі, фальсифікації і іншим чином дурника ганять. Хай приймають рішення – це буде законно і правильно. Єдине завдання – це проведення голосування в демократичній і законній процедурі", - зазначив спікер.

Натомість, за словами Яценюка, ініціатори відставки намагалися "похоронити парламент і похоронити разом з парламентом українську демократію".

"Так не могли на вибори піти, то давайте вигадаємо іншу формулу", - пояснив він.

"Я думаю, що завтра це питання підніметься. Я хочу всім сказати, як я діяв цей рік, дотримуючись регламенту і законів України, так і буду діяти. Буде законно внесене питання – будемо за нього голосувати", - пообіцяв спікер.

При цьому Яценюк відзначив, що був здивований, чому віце-спікер Олександр Лавринович не поставив на голосування постанову про зміну форми голосування, хоча міг вести засідання.

"Завтра буде завтра. Ще раз наголошую, якщо не буде відповідної підтримки народних депутатів (відставки), я прийму власне рішення. Якщо буде підтримка моєї заяви, то тоді буде або зміна керівництва парламенту, або ліквідація парламенту як такого", - сказав Яценюк на брифінгу.

"Я бачу політичну колізію. Напевно, немає реально голосів, тому зараз пішли інсинуації. Але раніше чи пізніш голоси будуть. Просто треба по-людськи вийти з ситуації. Не можна ж парламент перетворювати в базар, причому навіть не Бессарабський", - додав спікер.

Як відомо, депутати ПР, КПУ, Блоку Литвина та Єдиного центру не змогли відправити Яценюка у відставку, відмовившись брати участь у голосуванні бюлетенями.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування