Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко візьметься за коридор в п'ятницю

Вівторок, 11 листопада 2008, 19:22

Ключовим питанням Енергетичного саміту, що відбудеться в Баку 14 листопада, стане тема Євро-Азійського нафтотранспортного коридору.

Про це у вівторок повідомив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, передає прес-служба президента.

За його словами, на Саміті будуть розглянуті основні висновки і пропозиції за результатами техніко-економічного обґрунтування цього проекту.

За його словами, цю роботу виконує британська компанія "Гренхерн" на замовлення с/п "Сарматія", яке було утворено відповідно до 5-сторонніх угод, підписаних між Міністерствами енергетики і Державними нафтовими компаніями на Вільнюському енергетичному саміті в жовтні 2008 року.

За попередніми даними, сказав Соколовський, висновки ТЕО цілком обнадійливі. Очікується також, що на Саміті буде прийнято рішення щодо подальших кроків з реалізації проекту, зазначив він.

"Втілення проекту дозволить створити надійний і вигідний маршрут постачання нафти з Каспійського регіону на європейські та інші ліквідні ринки через Каспійсько-Чорноморсько-Балтійський простір", - зазначив він.

Крім цього, за словами Соколовського, очікується обговорення в рамках Саміту концептуальних підходів, принципів і механізмів істотного підвищення рівня гарантування прозорості, надійності і безпеки транзиту енергоносіїв на Каспійсько-Чорноморсько-Балтійському просторі.

"Серед іншого, ці маршрути мають бути комерційно привабливі і екологічно сумісні", - сказав Соколовський, додавши, що такі вимоги є "принципово важливими" для всіх держав регіону, в тому числі, для постачальників і споживачів енергоносіїв.

Крім того, за його словами, в рамках Саміту, очевидно, відбудуться двосторонні зустрічі Президента України з Главами держав та урядів, які братимуть участь у роботі заходу.

"Прогнозуємо, що на Саміті в Баку коло учасників розшириться", - також сказав Соколовський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування