Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка вирішили, що Тимошенко - "центр тяжіння", а Балога - "рукавички"

Середа, 12 листопада 2008, 08:26

"Народна самооборона" на майбутніх президентських виборах буде підтримувати лідера БЮТ Юлію Тимошенко.

Про це заявив представник "НС", колишній лідер донецьких соціалістів, а нині народний депутат фракції "НУ-НС" Юрій Гримчак в інтерв'ю "Острову".

"У нас розглядався варіант, щоб (лідер "НС" Юрій) Луценко сам ішов на вибори. Але сьогодні, після всіх цих явищ, що відбуваються, єдиний центр тяжіння – це нинішній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Це єдиний реальний кандидат, який може стати президентом країни", - заявив він.

У той же час, на думку депутата, дострокових парламентських виборів не буде через кризу і відсутність необхідних фінансів у "основних політичних гравців".

При цьому Гримчак вважає, що нинішній парламент "не може нормально працювати в силу багатьох причин".

"Багато в чому тому, що секретаріат президента і сам президент, у першу чергу, не зацікавлений у роботі парламенту. Адже, давайте чесно скажемо, парламент розпускають не тому, що він був не працездатний, а тому, що він був надто дієздатний у вересні...", - сказав він.

На думку Гримчака, "відтворити демократичну коаліцію практично неможливо, тому що політики з "Нашої України" не є самостійними". Водночас, за його словами, фракція "НУ-НС" існує, незважаючи на заяву її лідера В'ячеслава Кириленка, що такої фракції більше немає.

Більш того, Гримчак сказав: "Народна самооборона дещо розширилася – у нас зараз із демократичною частиною "Нашої України" близько 30-35 осіб".

Однак на запитання про блокування з іншими силами у випадку дострокових парламентських виборів Гримчак відповів ухильно:

"Ми на сьогодні розглядаємо варіант самостійної участі у виборах. І розглядаємо варіант – іти в блоці з кимсь. Але переговорів таких ще ніхто ні з ким не вів. Поки ще немає виборів, а раз немає виборів, значить нема про що говорити".

На прохання ж прокоментувати чутки про можливу відставку глави секретаріату президента Віктора Балоги, депутат сказав: "А це вже не принципово. Це було б принципово, коли Самооборона ще в березні звернулася до президента, що його секретаріат провокує конфлікти усередині демократичної коаліції".

"Сьогодні думку про те, що це поганий Балога провокує всі ці конфлікти, по-моєму, уже ніхто не розділяє. Сьогодні усі розуміють, що Балога – це чорні рукавички на білих руках нашого президента. Для брудної роботи. Завтра він їх поміняє на інші чорні рукавички, але від цього нічого не зміниться", - вважає Гримчак.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування