Семенюк прийде в Раду, а БЮТ підбере їй заміну?

Середа, 12 листопада 2008, 09:35

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко має намір виступити на засіданні Верховної Ради.

Як пише "Дело", у фонді підтвердили такий її намір.

Як відомо, у середу парламент має намір розглянути питання про відставку Семенюк з посади голови ФДМ, ініційоване БЮТ. Регламент передбачає присутність звільнюваного в залі, тому в середу у ВР чекають виступу Семенюк зі звітом про пророблену роботу. За це у вівторок проголосувало 230 депутатів.

Газета зазначає, що крім БЮТ, за відставку Семенюк у середу, як очікується, також проголосують Блок Литвина, частина "НУ-НС", комуністи і до 10 депутатів від Партії регіонів.

"Відставка Семенюк – одна з умов проведення антикризових заходів – розблокування приватизації", - зазначив депутат від БЮТ Валерій Писаренко. "Валентина Петрівна (Семенюк) примудрилася зробити дірку в бюджеті України, у який не надійшли 16 мільярдів гривень", - додав він.

Щодо ймовірної кандидатури на посаду голови ФДМ остаточного рішення усе ще не ухвалено, пише видання.

Очікується, що одразу після рішення про відставку Семенюк фракція БЮТ збереться для того, щоб обговорити це питання.

Два головних кандидати – Андрій Портнов і Андрій Кожем’якін.

За словами Писаренка, "ці дві особи вже обговорювалися і більш професійно підготовлені; "НУ-НС" і Блок Литвина поки не робили нам пропозицій по своїх кандидатурах".

Джерела газети в БЮТ назвали і третю кандидатуру – Наталю Королевську. Крім того, на посаду висувалася кандидатура "бютівця" Сергія Пашинського. Хоча найбільш імовірною вважають кандидатуру Кожем’якіна.

У Блоці Литвина також вважають кандидатуру Кожем’якіна кращою. "Зважаючи на те, що Андрій Портнов скандально проявив себе, мені здається, що БЮТ ухвалить рішення на користь Кожем’якіна", - зазначив Сергій Гриневецький. Утім, він не виключив, що може з'явитися третя особа, можливо, і не з БЮТу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування