У РАДІ СТАЛАСЯ БІЙКА. ЛАМАЛИ ДВЕРІ, БИЛИ СКЛО

Середа, 12 листопада 2008, 10:34

У Верховній Раді сталася бійка депутатів від Партії регіонів і БЮТ.

Об 11:20 перший віце-спікер Олександр Лавринович заявив, що фракція БЮТ намагається вивести з ладу систему "Рада".

"Зараз виводиться з ладу система Рада, депутати БЮТ зчиняють розбій. Я прошу генпрокурора спостерігати за цим, задокументувати, оскільки депутатський мандат не звільняє від відповідальності за те хуліганство, яке зараз робиться в державному органі", - сказав Лавринович.

Водночас, як передає кореспондент "Української правди", близько 10 депутатів з Партії регіонів увірвалися а 3-й поверх, в ложу де знаходиться управління системи "Рада".

Зайшовши туди, вони вибили двері, розбили скло і вчинили бійку з працівниками апарату.

Серед депутатів від Партії регіонів, які брали участь у бійці, - колишній баскетболіст Олександр Волков, борець Ельбрус Тадеєв, а також Борис Фадеєв, Дмитро Саламатін, Дмитро Шенцев. Також був присутній Нестор Шуфрич, але він не брав участь у бійці.

Після цього до цієї ж ложі підтягнулося ще близько 10 депутатів від БЮТ.

Як повідомив один із БЮТівців Андрій Павловський, кілька депутатів від його фракції мали намір проконтролювати процедуру голосування Партією регіонів з питань, пов’язаних із відставкою спікера Арсеній Яценюка.

Тому кілька депутатів були присутні біля системи "Рада", щоб упередити можливі фальсифікації під час голосування, а коли побачили, що до ложі увірвалися "регіонали", замкнули зсередини двері входу до приміщення, де розташовані комп'ютери. При цьому один з БЮТівців переліз через огорожу, а "регіонали" почали трощити її.

"Тут прибігли регіонали, влаштували там фактично бійку, вони поламали там обладнання, розбили столи й вибили двері", - сказав він, продемонструвавши свої побиті окуляри і порізану руку.

"Вони перейшли межу. Вони покидьки, іншого слова немає", - додав бютівець.

Він також сказав, що один з депутатів з Партії регіонів "стоп'ятдесятикілограмовий бухнувся на комп'ютер"систему "Рада".

У той же час БЮТівці оточили трибуну.

Через неможливість вести засідання Лавринович оголосив перерву до 12 години.

***

Бійка сталася під час того, як Лавринович намагався поставити на голосування постанову про зміну способу голосування за звільнення спікера Арсенія Яценюка – з голосування бюлетенями на голосування картками.

Перед тим депутати проголосували за відсторонення Яценюка від ведення пленарних засідань на 2 дні. Після цього Яценюк вийшов з зали, а засідання почав вести Лавринович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування