Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" збираються допомогти Литвину

Середа, 12 листопада 2008, 11:50

Партія регіонів має намір підтримати ініціативу Блоку Володимира Литвина про те, щоб прибрати з антикризового закону поправку про збільшення зарплат не більше, ніж на відсоток росту інфляції.

Про це він заявив на брифінгу в середу після результативного голосування зі зняття Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради.

"Ми підтримаємо Блок Литвина в плані, щоб ця поправка була прибрана з закону", - сказав депутат, нагадавши, що Партія регіонів не голосувала за зазначений закон.

На питання, чи можна вважати, що в парламенті сформована нова більшість з огляду на голосування за відставку Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради, Єфремов відповів негативно.

"Це не можна вважати тимчасовою більшістю. Це тимчасова конфігурації, що склалася при голосуванні по одному питанню", - сказав депутат.

"Щоб сформувати більшість у Верховній Раді, необхідно прийняти рішення відповідних фракцій. Якщо ці рішення будуть прийняті, якщо така конфігурація складеться, ви це одразу побачите", - додав він.

На питання, яким чином буде проходити голосування за обрання нового голови Верховної Ради, Єфремов сказав: "Процедура буде визначатися в залежності від того, як депутати визначать потрібним це зробити".

"Якщо депутати вважатимуть за потрібне проводити процедуру голосування бюлетенями, то треба повернутися до цієї процедури", - додав він.

Крім того, Єфремов заявив, що "питання недовіри уряду сьогодні не стоїть". "Партія регіонів вважає, що уряд, який довів країну до такого стану, повинен до кінця показати своє обличчя", - пояснив він.

"Ми місяця три не будемо порушувати питання про висловлення недовіри уряду, якщо не станеться якась надзвичайна ситуація", - зазначив Єфремов.

"Ми хотіли б переконатися, або він (уряд) остаточно не в змозі керувати державою, або якщо він впорається зі станом економіки, ми б його з цим привітали", - додав депутат.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...