Яценюк розповів про паростки, які зрізають газонокосилкою

Середа, 12 листопада 2008, 12:28

Екс-голова Верховної Ради не вважає себе ідеальним спікером, але впевнений, що його самостійність багатьом не подобалась.

Таку думку він висловив на брифінгу у середу.

"Якби я сказав, що я ідеальний спікер, то тоді можна йти на "95 квартал" і буде, до речі, хороший сюжет. Бо те, що відбувається в стінах парламенту, від відсутності політичної еліти. Є перші паростки, які активно зрізають газонокосилкою", - сказав Яценюк.

Щодо своєї роботи Яценюк сказав, що працював "можливо, десь зарізко, можливо, десь надміру тиснув, проявляв незалежність". "Але така робота спікера. Але спікер не може лягати під одних чи під інших. Це не подобалося", - сказав він.

Коментуючи подальшу роботу парламенту, Яценюк припустив: "Весело буде, як завжди".

На запитання, чому на його захист не став жоден "нашоукраїнець", Яценюк відповів: "Таке буває. Але через це треба перейти. Є багато комплексів, несприйняття, певної внутрішньої політичної безвідповідальності. Але треба розглядати це питання з людської, а не політичної точки зору".

Яценюк ще раз відзначив, що його звільнили за змовою. "Вони розробили цілу модель. Спочатку були розмови про якусь фальсифікацію. Потім показали, розписали, є всі аудіо записи. Але в політтехнологічному плані це треба було зробити. Далі я заявив, що зроблю все, щоб було законне голосування", - зазначив екс-спікер.

"Я не хочу чіпляти собі ордени, але я сказав, що поставлю на голосування, я сказав, що залишу крісло спікера – я це зробив. Тому я не як деякі політики послідовний", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування