Ющенко дав Тимошенко 14 днів, щоб змінити "бюджет Діда Мороза"

Середа, 12 листопада 2008, 14:25

Президент Віктор Ющенка вимагає, щоб за два тижні Кабінет міністрів вніс до парламенту остаточно допрацьований проект держбюджету на 2009 рік.

Про це він сказав під час виступу на загальнонаціональній антикризовій нараді.

"На порядку денному стоїть одне просте питання – де наш бюджет? Де бюджет держави? Як один із ключових, фундаментальних, антикризових заходів. Його немає", - обурився президент.

"Бюджет, який принесений в парламент... Міністр фінансів просить не підтримувати його, думка міністра економіки, очевидно, така сама, тільки він не говорить, уряд не відкликає цей бюджет", - зазначив Ющенко.

"Бюджет не має ніякого шансу дати елементарну відповідь на кризову модель, бо він спрогнозований на формування кризи, як був сформований бюджет 2008 року", - наголосив президент.

На його переконання, через бюджетну політику в Україні була спровокована внутрішня криза.

"Бюджет на 2009 рік популістський, розрахований на подарунки Діда Мороза, але він не відкликається і нового бюджету немає", - обурився президент.

"Ми кожного дня проводимо антикризові наради. Скажіть, будь ласка, який ще більш важливий документ у державі є, ніж бюджет?", - запитав Ющенко.

"Якщо ми істинно хочемо привнести професійність у цю дискусію, нам треба говорити про новий бюджет: який треба розробити або старий бюджет, внесений в парламент без консультацій, повернути, допрацювати, зреагувати на ті обставини, які в нас є, і мати серйозний документ", - запропонував президент.

У зв'язку з цим Ющенко наголосив: "Я сьогодні кажу уряду про те, що за два тижні новий, оновлений бюджет повинен бути у парламенті. А парламент не повинен затягувати питання з його розглядом, бо це один із ключових моментів відповіді на те, як боротися з кризою".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування