Росія вирішила говорити тільки з Обамою?

Середа, 12 листопада 2008, 14:33

Росія відхилила пропозиції США про співробітництво в сфері протиповітряної оборони в Європі і відновить переговори з цього питання вже з новою адміністрацією Барака Обами.

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС із посиланням на високопоставлене джерело в Кремлі.

США представили Москві пропозиції, які мали переконати її в тому, що система ПРО не загрожує безпеці Росії.

"Нас рік годували обіцянками, зараз дали ці пропозиції. У цих пропозиціях є якісь невеликі раціональні речі, але їх абсолютно недостатньо", - цитує агентство своє джерело.

"Нічого нового. Ідеологія така: нинішня адміністрація хоче за будь-яку ціну застовбити безальтернативність цього рішення і виключити будь-яку дискусію про доцільність таких рішень як таких. Ми до цього не готові. Згоду на ці пропозиції ми не дамо, а будемо розмовляти з новою адміністрацією", - передає агенція позицію Кремля.

Минулого тижня президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що РФ має намір розмістити ракетні системи поблизу російсько-польського кордону у відповідь на американську ПРО в Польщі і Чехії.
***
У той же час, прес-аташе посольства США в Росії Девід Сіфкін повідомив, що наступний раунд російсько-американських переговорів з питань стратегічної безпеки і протиракетної оборони намічений на грудень.

Рейтер, Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News