Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент просить утриматися від новорічного розпродажу держмайна

Середа, 12 листопада 2008, 14:39

Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, щоб у 2009 році стабілізаційний фонд становив 50 млрд. гривень.

Про це він сказав під час виступу на загальнонаціональній антикризовій нараді.

"Я наполягаю на тому, щоб у 2009 році у цей фонд було мобілізовано 50 млрд. грн. на антикризові заходи", - зазначив Ющенко.

Президент пояснив, що не менше 10 млрд. грн. з цих коштів мають бути спрямовані в економіку вже у першому кварталі наступного року.

Ющенко також наполягає на тому, щоб джерелами наповнення фонду були приватизація і державні цінні папери.

"Хочу особливо наголосити - йдеться про приватизацію, а не про новорічний розпродаж національних активів", - застеріг він.

Президент переконаний, що парламент має повернутися до розгляду державної програми приватизації з урахуванням усіх зауважень глави держави.

Окремо Ющенко закликав уряд сконцентруватися на розробці детальних програм розвитку галузей, що дозволять підвищити їх конкурентноздатність та зайнятість.

"Перед урядом і Національним банком я ставлю завдання до 1 грудня здійснити підготовку емісії державних цінних паперів як джерела наповнення стабілізаційного фонду", - сказав президент.

Він висловив упевненість, що проведення першої емісії для наповнення стабілізаційного фонду можливо зробити вже цього року.

Окремо президент нагадав, що антикризовим пакетом вже визначено напрями використання коштів стабілізаційного фонду - відтак справа уряду розробити порядок використання цих коштів і погодити його з Верховною Радою до кінця місяця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування