Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль вимагає моральної компенсації від СБУ

Середа, 12 листопада 2008, 15:04

Депутат фракції "НУ-НС" Геннадій Москаль (група "Народна самооборона") подав позовні заяви до суду на в. о голови СБУ Валентина Наливайченка та його заступника Тиберія Дурдинця.

Про це він повідомив у середу на прес-конференції, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

За словами Москаля, позов був поданий після ряду звинувачень на його адресу з боку керівників СБУ про ніби то скоєні ним правопорушення. Зокрема, це контрабанда автомобіля Lexus, незаконне отримання ділянки в Криму, а також володіння готелями в Чехії та Македонії.

"Я сьогодні звернувся до пана Наливайченка, комітет з організованою злочинності та корупції готовий виїхати разом з працівниками СБУ в пошуках цих готелів, і якщо вони будуть знайдені, я даю слово, що там постійно будуть відпочивати працівники СБУ", - сказав депутат.

Москаль наголосив: "Я не оцінюю свою честь в одну гривну, тому я в першому і другому поданні на пана Наливайченка вказав компенсацію за моральний збиток по 200 тис. грн., а на пана Дурдинця, якщо він заступник, - 150 тис. за нанесення моральних збитків".

Він також зазначив, що готовий разом із "Народною самообороною" проспонсорувати поїздки журналістів до Македонії та Чехії з метою встановлення місцезнаходження готельних комплексів, озвучених Дурдинцем.

Якщо дані факти будуть встановлені, Москаль зобов’язується "протягом десяти років співробітникам СБУ надавати відпочинок безкоштовно з трьохразовим харчуванням та комплексом інших послуг за побажанням відпочиваючих".

Водночас, він заявив, що генпрокурор Олександр Медведько у середу "фактично підтвердив" той факт, що проти Москаля "немає ніяких кримінальних справ". "І ця істерика СБУ піднята лише з однією метою – з метою компрометації мене і депутатської групи "Народної самооборони", - додав Москаль.

"Медведько чітко сьогодні сказав, що СБУ з наполегливістю "осінньої мухи" направляла декілька раз матеріали, аби порушити кримінальну справу проти мене", - сказав депутат.

Він також нагадав, що 14 жовтня прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи через відсутність складу злочину. "Про це прекрасно знав пан Наливайченко, але продовжував робити заяви на прес-конференції", - сказав Москаль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування