Ющенко просив Яценюка не спокушати долю

Середа, 12 листопада 2008, 16:33

Президент Віктор Ющенко просив Арсенія Яценюка не спокушати долю і поставити на голосування проекти законів про судоустрій і про дострокові вибори.

Про такі деталі телефонних переговорів у вівторок з екс-головою Верховної Ради Яценюком повідомив Ющенко журналістам на брифінгу, повідомляє Ліга.net.

За словами президента, про те, що в парламенті поставлене питання про відставку Яценюка, йому стало відомо у вівторок близько двох годин дня.

Він кілька разів дзвонив Яценюку, говорив з лідером опозиції Віктором Януковичем, лідером однойменного блоку Володимиром Литвином, "я говорив з 10-20 інших осіб, що впливають на процес, щоб це питання не стояло в парламенті", - сказав Ющенко.

Президент також підкреслив, що його проінформували про те, чому це питання стало актуальне.

"Починаючи з блоку позицій Партії регіонів, у яких був основний докір: Віктор Андрійович, якщо не будуть ставитися питання, по яких більшість домовилася, ми не розуміємо процедуру ведення парламенту", - озвучив Ющенко вимоги регіоналів.

"Паралельно набираю Арсенія Петровича, кажу: Арсеніє Петровичу, вислухай, постав усе, чого вони хочуть, не спокушаймо долю. Або судоустрій, або закон про вибори, або які там ще питання є - став, будь ласка, для того, щоб знімали різного роду нюанси, що виникають у парламенті без коаліції, оскільки критичну масу зібрати не так складно", - сказав президент.

Ющенко відзначив, що йому було дане слово про те, що після проведення консультацій розбіжностей щодо порядку денного не буде.

"Вибачите, я сьогодні не з'ясовував, чому не проведено відповідні консультації, чому не досягнуті відповідні домовленості. Я говорив з Володимиром Михайловичем про те, як важливо нам утримати порядок у Верховній Раді, і я почув від нього претензії щодо протоколу, що стосується антикризових заходів, і знову просив поводитися коректно, нікого не чіпати, оскільки упевнений, що зараз це не питання номер один, зараз питання голови Верховної Ради - це технічне питання", - заявив Ющенко.

"У нас має бути працюючий парламент, і те, що відбулося, я ще раз можу сказати, це не внесок у стабілізацію ситуації в парламенті", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування