Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США незадоволені тим, як Україна позбувається зброї

Середа, 12 листопада 2008, 19:57

Сполучені Штати Америки занепокоєні невиконанням Україною зобов’язань з ліквідації надлишкової стрілецької зброї.

Про це заявив міністр оборони Юрій Єхануров після зустрічі з міністром оборони США Робертом Гейтсем у середу у Таллінні, де проходять консультації високого рівня Україна-НАТО за участю голів оборонних відомств країн Альянсу.

“Американска сторона зауважила, що, на їхню думку, найбільшою проблемою є те, що планування заходів з реформування Збройних Сил України і фінансування цих процесів не є адекватними”, - сказав Єхануров.

Він додав, що США рекомендують під час наступного планування оборонної реформи в Україні ставити реальні завдання, які узгоджувати з фінансовими можливостями держави.

“Сполучені Штати також всерйоз занепокоєні невиконанням Україною зобов’язань з ліквідації надлишкової стрілецької зброї за програмою Трастового фонду НАТО”, - сказав , повідомляє УНІАН.

Як він пояснив, затримка в реалізації цієї програми пов’язана з позицією Міністерства економіки України, яке не погоджує відповідні документи.

Говорячи про тему Україна-НАТО з огляду на проведену зустріч, Єхануров підкреслив, що “США вже давно заявили про підтримку намірів України та Грузії вступити в НАТО”.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...