Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко – наступна, чи буде "антикризовий уряд"?

Четвер, 13 листопада 2008, 08:59

Усунення з посади голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, на думку експертів, сталося в результаті ситуативного об’єднання зусиль Партії регіонів та пропрезидентських сил і означає посилення дестабілізації українського парламенту.

Наслідком відставки Яценюка може бути відставка нинішнього уряду, формування нової коаліції та позачергові парламентські вибори, сказав в інтерв’ю "Німецькій хвилі" директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

На його думку, нова коаліція в парламенті може бути сформована за участі всіх політичних сил за винятком Блоку Юлії Тимошенко.

Але якщо на це не погодиться фракція "Наша Україна – Народна самооборона", парламентська криза буде розв’язана через позачергові вибори.

Експерт також не виключив формування технічного антикризового уряду з числа фахівців, які не мають політичних амбіцій на найближчих парламентських та президентських виборчих перегонах.

Натомість політолог Віктор Небоженко прогнозує, що позачергові вибори вірогідні лише в разі, коли уряд Юлії Тимошенко не погодиться піти у відставку добровільно.

А якщо погодиться, то позбавлений будь-якої єдності парламент може існувати в нинішньому складі ще протягом року, зазначив експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...