Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв не збирається поступатися місцем Путіну достроково

Четвер, 13 листопада 2008, 10:08

Нові терміни повноважень президента після прийняття змін до Конституції Росії будуть поширюватися тільки на особу, яка балотується знову.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю газеті "Фігаро", яке транслював телеканал "Вести-24".

"Згідно із загальправовими принципами нові терміни після зміни Конституції будуть поширюватися тільки на нову особу, яка буде балотуватися знову", - сказав Медведєв.

За його словами, "діючий термін для повноважень президента або термін дії нинішніх повноважень президента - 4 роки", передає "Інтерфакс-Україна".

Медведєв пояснив, що новими термінами повноважень може скористатися "тільки той кандидат у президенти, який буде балотуватися на цю посаду після вступу в дію відповідних поправок".

Глава держави зазначив, що терміни повноважень верховної влади "будь то президент або парламент - це річ, яка все-таки має служити інтересам розвитку держави".

Медведєв також виключив для себе можливу відставки.

Так, відповідаючи на питання, чи має він намір допрацювати до закінчення президентського сроку і чи виключає він для себе можливість дострокової відставки, Медведєв відповів:

"Але я ж працюю. Що ви мене підштовхуєте до якихось рішень?". Він зазначив, що йому цікаво працювати президентом Росії.

На питання газети, чи відчуває він задоволення від того, що доводиться виконувати функції президента, Медведєв відповів: "Я вам відверто відповім, це дуже цікава робота, але вона і дуже відповідальна".

"І це не фігура мови - це насправді необхідність 24 години на добу бути включеним у рішення різноманітних проблем", - сказав Медведєв.

У той же час Комітет Держдуми Росії по конституційному законодавству порекомендував парламенту прийняти одразу в трьох читаннях запропоновані Медведєвим поправки. Які стосуються продовження терміну повноважень президента до шести років і парламенту до п'яти.

Раніше деякі експерти припускали, що після прийняття подібних змін, Путін знову може стати президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування