Омельченко суне Литвина, щоб припинити "бардак"?

Четвер, 13 листопада 2008, 11:59

Проект постанови про обрання головою Верховної Ради Володимира Литвина був внесений з особистої ініціативи депутата фракції "НУ-НС" Олександра Омельченка, без узгодження з групою "Народна самооборона".

"Рішення висунути Володимира Литвина на посаду спікера група "Народна самооборона" не ухвалювала – це особиста ініціатива пана Омельченка", - сказав депутат Володимир Марущенко газеті "Комерсант-Україна".

"У розмові зі мною Олександр Омельченко пояснив, що вважає Володимира Михайловича (Литвина) оптимальним кандидатом із усіх можливих претендентів на посаду спікера", - зазначив він.

А депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський сказав: "Омельченко вже давно заявляв: якби Литвин був спікером, не було б такого бардака в парламенті".

У той же час, депутат фракції "НУ-НС" Іван Плющ, якого також називають можливим кандидатом у спікери, сказав газеті в середу:

"У кожного народного депутата є великі шанси стати спікером. Я, наприклад, уперше чую про те, що Омельченко зареєстрував якусь постанову".

У свою чергу, депутат "НУ-НС" Анатолій Матвієнко вважає, що ініціативу Омельченка слід розглядати як запрошення фракції блоку Литвина до участі в створенні нової коаліції з БЮТ і "НУ-НС".

Однак заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов спростовує цю версію. "Жодних глобальних переговорів щодо Володимира Литвина не велося. Постанову, яку вніс Олександр Омельченко, слід розглядати усього лише як депутатську ініціативу", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...