Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров пожалівся НАТО: політики поставили безпеку України на другий план

Четвер, 13 листопада 2008, 13:02

Міністр оборони Юрій Єхануров наголошує, що сьогоднішня політична боротьба в Україні ставить безпеку й оборону держави у розряд другорядних питань.

Про це він заявив у виступі на пленарному засіданні під час консультацій високого рівня Україна-НАТО за участю міністрів оборони альянсу у Таллінні, повідомляє УНІАН.

"Важливим чинником безпеки України є і внутрішня ситуація у державі. На жаль, сьогодні політична боротьба ставить безпеку і оборону держави у розряд другорядних питань", - сказав Єхануров.

При цьому він зазначив, що українське військо дистанціювалося від політики.

"Позитивним досягненням демократичних реформ в Україні є безумовне дистанціювання Збройних Сил від діяльності політичних блоків", - сказав міністр.

Єхануров у виступі перед міністрами оборони країн НАТО також зазначив, що, не зважаючи на розбіжності у політичних поглядах окремих українських партій, своєрідним консолідуючим елементом їх програм є визнання необхідності підвищення обороноздатності держави.

"Це є позитивний сигнал для подальшого продовження процесу набуття Збройними Силами військових критеріїв членства у Північноатлантичному альянсі", - вважає міністр оборони України.

Він також висловив сподівання, що останні дискусії політичних партій в Україні свідчать про можливості виходу української демократії з внутрішньополітичної кризи.

На думку Єханурова, ідеї економічної та воєнної безпеки повинні згуртувати українських політиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...