Генсек НАТО: українським депутатам краще роздавати медалі з боксу

Четвер, 13 листопада 2008, 14:14

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер вважає бійку у Верховній Раді в середу свідченням "демократії в дії".

Про це він заявив на прес-конференції у Таллінні після завершення консультацій Україна-НАТО, повідомляє УНІАН.

Схеффер, відповідаючи на запитання журналістів, як складна внутрішньополітична ситуація в Україні вплине на перспективи отримання державою Плану дій щодо членства в НАТО, зазначив:

"Я хочу подивитися на цю ситуацію з позитивної точки зору, адже як би не розглядалося це питання – йдеться про демократію в дії. В Україні є демократія в дії".

Водночас генсек НАТО зауважив, що за те, що у середу відбувалося у Верховній Раді, "краще роздавати медалі з боксу".

При цьому Схеффер наголосив, що політична стабільність у державі є важливим чинником.

Але щодо ситуації в Україні, він зауважив, що така "дієва демократія" (йдеться про поведінку народних депутатів у Верховній Раді) не може заважати поступовому руху України в напрямку отримання ПДЧ в НАТО.

Як відомо, 12 листопада Верховна Рада відсторонила Арсенія Яценюка від ведення пленарних засідань. Після цього депутати від БЮТ заблокували трибуну Верховної Ради.

Також депутати від фракцій Партії регіонів і БЮТ проникли до приміщення, де розташована електронна система для голосування "Рада", і влаштували там бійку. При цьому вони вибили двері та розбили скло огорожі.

Представники БЮТ намагалися перешкодити проведенню голосування за відставку Яценюка за допомогою системи "Рада".

Однак згодом Верховна Рада звільнила Яценюка з посади голови парламенту. Голосування проводилося за допомогою системи "Рада", а не таємним голосуванням бюлетенями, як це передбачено регламентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування