Росія думає про базу для Чорноморського флоту в Абхазії

Четвер, 13 листопада 2008, 14:44

Влада Росії розглядає питання про створення бази для кораблів Чорноморського флоту в Абхазії, повідомив журналістам у четвер колишній командувач ЧФ, депутат Володимир Комоєдов.

"Розглядається питання з приводу Абхазії", - сказав Комоєдов, відповідаючи на запитання про те, чи обговорюється питання про створення бази в Очамчирі.

Міністр оборони України Юрій Єхануров тим часом заявив про відсутність зрушень у підготовці угоди про дії ЧФ Росії, що тимчасово базується на українській території, пише "Газета.ru" з посиланням на РІА "Новости".

Офіційний Київ висловив занепокоєність у зв'язку з тим, що кораблі ЧФ Росії, які базуються в Севастополі, взяли участь у грузино-південноосетинському конфлікті в серпні 2008 року, вважаючи, що ця ситуація зробила Україну стороною конфлікту.

У зв'язку з цим президент Віктор Ющенко видав указ, відповідно до якого командування російським флотом повинно інформувати владу в Києві про переміщення всередині української території, а також при перетині держкордону.

25 вересня в Києві відбулися україно-російські консультації з питань функціонування ЧФ, на яких українська сторона наполягала на швидкому завершенні розробки і підписанні двосторонньої угоди про дії російського флоту.

За даними МЗС України, Росія погодилася розглядати питання про підготовку такої угоди.

Разом із тим, як зазначив Єхануров, на даний час російська сторона дотримується вимог України щодо базування ЧФ РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...