Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк повернеться, коли підкачає м'язи?

Четвер, 13 листопада 2008, 14:59

Екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк є перспективним політиком з власним рейтингом, але повернеться у велику політику як самостійний гравець не сьогодні і не завтра, вважає політолог Володимир Фесенко.

"Звичайно, якщо виникне питання дострокових парламентських виборів, то Яценюк може взяти у них участь, хоча вже навряд чи у президентському блоці – в силу різних причин", - зазначив експерт.

"Інше питання – чи встигне він сформувати власну політичну силу", - додав він.

Фесенко висловив припущення, що будуть спроби переконувати Яценюка взяти участь у наступних президентських виборах. "Але, думаю, він не готовий зараз до президентських перегонів – ні психологічно, ні політично, і реальних шансів нема", - додав експерт.

За словами Фесенка, зараз екс-спікер буде вичікувати. "За рік-два, коли Яценюк трохи відновиться психологічно, можливо, трохи наростить організаційні, фінансові, політичні "м'язи" – тоді, я думаю, що він повернеться в політику", – сказав політолог.

При цьому експерт припустив, що Яценюк може "мріяти про прем'єрську посаду", яка "йому ближче". "Але зараз, в найближчій перспективі він, звичайно, не може на неї претендувати в силу багатьох причин. Просто у нього немає відповідного політичного ресурсу, який би йому дозволив це зробити", – вважає Фесенко.

Проте після президентських виборів, на думку політолога, ситуація може змінитися, повідомляє УНІАН.

В залежності від нової політичної кон'юнктури, від того – хто переможе на президентських виборах, чи буде тривати попит на нові політичні і демократичні сили, - у Яценюка можуть з'явитися певні шанси на те, щоб повернутися у велику політику як самостійному гравцю.

При цьому експерт вважає, що Яценюк все ж таки буде формувати власну політичну силу, а це потребує часу. "Тому, скоріш за все, як самостійний гравець він буде грати трохи пізніше, у будь-якому разі – не в найближчий рік", - переконаний політолог.

Водночас Фесенко не виключає "швидкий старт", але зауважує, що сьогодні екс-спікер не є настільки самостійним і ресурсно-потужним, щоб конкурувати з іншими провідними політичними силами.

"У нього є певні шанси, наприклад, подолати виборчий бар'єр завдяки власному рейтингу, який і є його головним ресурсом", - зазначив політолог.

"Цей рейтинг значно поступається, звичайно, і Юлії Тимошенко і Віктору Януковичу, але він входить до першої п'ятірки найбільш рейтингових політиків України, і зараз у "першій лізі" за особистим рейтингом може конкурувати з Володимиром Литвином або з Петром Симоненком", - зазначив експерт.

"Однак у нього немає таких організаційних структур, як в Блоці Литвина, чи в комуністів. І це завдання Яценюку ще треба зробити. Ось на це йому й потрібен певний час", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування