Кучма бачить двох потенційних спікерів

Четвер, 13 листопада 2008, 16:59

Екс-президент України Леонід Кучма вважає, що головою Верховної Ради міг би стати член фракції "НУ-НС" Іван Плющ або лідер блоку свого імені Володимир Литвин.

Про це Кучма заявив у четвер, відповідаючи на запитання журналістів стосовно ситуації, що склалася в парламенті у зв'язку з відставкою голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, повідомляє УНІАН.

"Треба обирати голову Верховної Ради, подивитися таку людину, яка б не мала ніяких майбутніх притязань чи на прем'єра, чи на президента, і в спокійній обстановці пережити може навіть і президентські вибори", - зазначив Кучма.

"Чи хоча б, щоб трохи ситуація в економіці заспокоїлася. А такі люди в парламенті є. Насамперед – Іван Степанович Плющ. Чим на сьогодні не менеджер, який має підтримку насамперед "Нашої України" і має підтримку "регіонів", бо там також є друзі, вибачте. І хоч якийсь час попрацювати в нормальному режимі", - додав він.

Водночас, за словами Кучми, якщо в парламенті створиться якась інша коаліція, то "є ж такі професіонали, як Литвин, є й інші люди".

Стосовно ситуації в парламенті екс-президент зазначив: "На мій погляд, але я далекий від парламенту і влади в цілому, сьогодні треба зупинитися з точки зору, що в умовах такої кризи зробити якісь кроки, в тому числі і кадрові, які б, насамперед, заспокоїли людей".

"Бо люди сьогодні не вірять, вони ж дивляться - що в парламенті відбувається. І я не вірю абсолютно, мені соромно за такий парламентаризм. То одна сила блокує, то друга сила блокує. Вибачте, це ж жах", - зазначив Кучма.

"Якщо голова парламенту написав заяву і не дають проголосувати – так ви робіть, щоб голосів не вистачило, якщо у вас є коаліція чи щось", - додав він.

Водночас на сьогодні Кучма вважає дострокові парламентські вибори "абсолютно недоцільними". "Бо не на часі", - сказав він, додавши: "А час, може, й прийде такий - до літа, чи до весни".

Як відомо, у середу парламент звільнив Яценюка з посади голови Верховної Ради. Плющ вже обіймав посаду голови Верховної Ради у 1991-1994 роках, а Литвин - у 2002-2006 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News